Appelciderazijn recepten

Appelciderazijn is zeer nuttig voor het maken van heerlijke sauzen en drankjes, waar je ook van kunt detoxen.
appelciderazijn recepten

Alle recepten hebben uitsluitend betrekking op de rauwe, onbewerkte appelciderazijn. Zorg ervoor dat u alleen de troebele azijn gebruikt dat de “moeder van azijn” bevat. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar dat is het goede spul!

Er worden veel claims gemaakt over het gebruik van appelciderazijn als een soort wondermiddel voor afvallen. Er zijn ook dure appelciderazijn capsules en pillen op de markt, die afvallen en vetverbranding claimen te stimuleren. Maar waarom zou je zo veel uitgeven aan pillen, wanneer je the real thing kunt gebruiken op allerlei lekkere manieren?

Appelciderazijn Herfst Detox Thee

appelciderazijn detox thee

appelciderazijn herfst detox thee

Veel mensen weten dat de lente een uitstekende tijd is om te detoxen om lichaam en geest op te frissen.  Maar wist u dat detoxen misschien nog wel belangrijker is in de herfst? Wanneer het kouder begint te worden en de dagen korter duren, begint het lichaam met het voorbereiden van ons immuunsysteem en stofwisseling op het koude weer en de zwaardere winterkost. Probeer de detox thee in de ochtend of na een zware maaltijd. Het zal de bloedsuikerspiegel in evenwicht helpen houden, vetverbranding en de spijsvertering versnellen en de galblaas helpen ontgiften.

Appelciderazijn Herfst Detox Thee recept:

  • 1 kopje kokend water
  • 1-2 eetlepels appelazijn
  • een scheutje citroensap
  • 1 eetlepel (rauwe, biologische) honing
  • een vleugje kaneel

Giet kokend water in een mok en roer de azijn, honing, citroen en kaneel door elkaar. Laat het een paar minuten afkoelen, neem diep adem van de geur en geniet.

Appelciderazijn Vinaigrette

appelciderazijn vinaigrette

appelciderazijn vinaigrette

Appelciderazijn vinaigrette smaakt uitstekend op zowat alle salades.

Door appelciderazijn te gebruiken voor de slasaus, in plaats van bijvoorbeeld balsalmico azijn, krijg je een flinke portie appelciderazijn binnen zonder moeite. Bovendien zijn de andere ingrediënten van de vinaigrette ook supergezond, laat staan de verse, het liefst biologische salade ingrediënten!

Appelciderazijn vinaigrette kan dagen bewaard worden in de koelkast.

Appelciderazijn vinaigrette ingrediënten:

  • 1 kopje Appleciderazijn
  • 2 eet lepels Dijon mosterd
  • 1/2 kopje verse bieslook, fijngehakt
  • Sap van een halve citroen (ongeveer 1/3 kopje)
  • 3/4 kop extra virgin biologische olijfolie

Optioneel:

  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • naar smaak cayenne peper

Meng de eerste vier ingrediënten samen en blijf roeren tot alles goed is gemengd. Voeg langzaam olijfolie toe, en blijf kloppen om het continu te laten emulgeren. En klaar! Dit is een prima uitvalsbasis, maar voel je vrij om ingrediënten toe te voegen of juist te verwijderen – de dressing is bedoeld om aan te kunnen passen aan uw voorkeuren.

Appelciderazijn middel tegen verkoudheid en griep

appelciderazijn verkoudheidsdrankje

appelciderazijn verkoudheidsdrankje

Dit recept combineert de ingrediënten honing, appelciderazijn, citroen en knoflook. Het recept is geen groot geheim, maar het middel werkt uitstekend.

Hoe werken de 4 ingrediënten?

Honing: Honing werkt ten eerste als een natuurlijke zoetstof in dit recept, in plaats van suiker. Bovendien zit rauwe, biologische of wilde honing vol gezonde stofjes. Echte honing, dat niet verwerkt is, bevat stoffen die anti-bacterieel, anti-viraal en anti-schimmel zijn. Als je het drinkt tegen verkoudheid, komen de antibacteriële en de anti-virale stofjes goed van pas. Honing heeft ook een verzachtende werking dat kan helpen bij een vervelende, kriebelende hoest.

Citroen: Citroen voegt een frisse smaak toe aan het recept, terwijl het tewerk gaat als een natuurlijke anti-virale middel, die samenwerkt met de honing om het virus uit te stoten.

Appelciderazijn: De lijst van voordelen voor de gezondheid dat appelciderazijn biedt is bijna eindeloos, met een aantal theorieën die beter wetenschappelijk zijn onderbouwd dan anderen. Het belangrijkste voordeel van appelciderazijn in deze drank is dat het rustgevend is bij keelpijn en verstopping.

Knoflook: Knoflook wordt al duizenden jaren als medicijn gebruikt, onder andere door Ayurvedische geneeskundigen.
Knoflook is beroemd voor de sterke geuren dat het veroorzaakt. De reden voor de geur is omdat bestanddelen in knoflook tot het vrijkomen van waterstof sulfaat leiden. Dit is dezelfde geur waar rotte eieren ook naar ruiken. Terwijl dat misschien erg onsmakelijk klinkt, is waterstof sulfaat eigenlijk heel nuttig voor het lichaam in een kleine hoeveelheid.

Instructies voor het voorbereiden:

ingrediënten:

  • 10 teentjes biologische knoflook, geschild en fijngehakt
  • 2 kopjes water (500 ml)
  • 1 / 4 kopje appel cider azijn (65 ml)
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels rauwe, biologische of wilde honing (eventueel meer naar smaak)

Voorbereiden:

  1. Breng water aan de kook.
  2. Voeg de knoflook toe in het water en kook voor 10 minuten.
  3. Giet door een zeef om de knoflook eruit te halen.
  4. Voeg de appelciderazijn, het citroensap  en de honing toe.
  5. Drink 2-3 maal dagelijks een kleine hoeveelheid.

Het brouwsel zal tot 5 dagen goed blijven in de koelkast, en kan koud worden gedronken of voorzichtig worden opgewarmd.